X
Beschikbaar Betaalbaar Duurzaam Compleet
Hoe het begon ...

In 1989 begon Klaas Klein als ondernemer. Hij renoveerde en verkocht gebruikte units. Klaas was verantwoordelijk voor de handel en zijn vrouw Hanneke voor de administratie en het schoonmaken van het materiaal. Twee jaar na de start van de onderneming werd de eerste werknemer aangenomen. De handel bleef toenemen en dus werd er een terrein van 2000 m² grond aangeschaft aan de Fledderusstraat in Staphorst. Hier konden de units worden gestald. De onderneming bleef groeien en verhuisde in 1993 naar de Westerparallelweg in Staphorst, een terrein van 4000 m², met meer ruimte dus om de units te stallen. Ook begon het bedrijf met de verhuur van materialen.

In die jaren was er nog geen internet om te handelen. Maar Klaas Klein had de nodige contacten om tot de inkoop van gebruikte units te komen, onder andere in Duitsland. Eind jaren 90 begon Klaas een samenwerking met een fabriek in Slovenië. Deze fabriek maakte units die Klaas inkocht en weer verkocht. De verkoop van gebruikte units nam af omdat er meer vraag was dan aanbod. Daarom begon Klaas in 2000 met de verkoop van nieuwe units en zocht hij naar nieuwe partners waar hij de nieuwe units kon inkopen. Ook breidde hij zijn terrein uit naar 8000 m². De Tsjechische partner die hij toen vond is nog steeds een trouw partner van Klein Units. Zo kocht Klein Units in 2002 maar liefst 700 nieuwe units voor grote projecten.

Er bleven in de jaren erna grote projecten komen maar Klein Units bleef altijd oog houden voor de bedrijven en particulieren. Het bedrijf kreeg de vorm zoals het tot vandaag nog steeds werkt. Altijd een passende ruimte voor vrijwel elk budget.

Door actief te zijn in meerdere marktsegmenten en door te durven investeren in tijden van crisis, was Klein Units in staat nieuw terrein te kopen aan de Wethouder Buitenhuisstraat, een locatie van ruim 4 hectare. Dit is de plek waar je Klein Units vandaag in Staphorst kunt vinden. In 2014 nam Klein Units Brouwer Units en Wagenbouw over, waardoor het bedrijf nu ook zelf units produceert. Vandaag telt het bedrijf 50 werknemers en drie vestigingen in Staphorst, Zeewolde en Dordrecht.

 • Beschikbaar

  Of u nou een standaard oplossing kiest of op zoek bent naar maatwerk, u kunt op ons rekenen. Voor vrijwel elke begroting hebben wij units in ons assortiment.

 • Betaalbaar

  Een tijdelijke werk- of leefomgeving die voldoet aan uw wensen en daarom bestaat uit meer dan alleen muren, vloeren en een dak. U mag een totaalplaatje verwachten: waar voor uw geld.

 • Duurzaam

  Een duurzame benadering van tijdelijke huisvesting vinden wij zeer belangrijk. Bij alles wat we doen denken wij na over een betere wereld voor onze toekomstige generaties.

 • Compleet

  Volledige ontzorging wanneer u gebruik maakt van tijdelijke huisvesting. Met aandacht voor de veiligheid van u en uw omgeving.